Mirjams Simpele gerechten

Frituren 10 gulden regels

1. Vul de frituurpan maar voor de helpft met vet of olie. 2. Verhit het vet langzaa dan is de kans dat het vet verbrand kleiner. 3. Controleer de temperatuur van het vet door er een korstje brood in het vet te leggen. Als het in 1 minuut bruin is is het vet de juiste tempperatuur. Te lage temperatuur zorgt voor vet eten en te heet dan verbrand het aan de buitenkant en is de binnenkant niet gaar. 4. Frituur kleine porties tegelijk. Het baksel moet kunnen zwemmen en als het tegen elkaar aanligt gaat het aan elkaar bakken. 5. Gebruik een vergiet met daarin een keukenpapier om daarin het baksel uit telaten lekken. 6. Gebruik speciaal frituur olie of vet alleen dit kan tegen de temperatuur van 180°C 7. Laat de olie na gebruik afkoelen en zeef daarna door een fijne zeef. Bij vet moet het nog vloeibaar zijn als je het zeeft. 8. Gebruik het vet 7 à 8 keer en gooi het dan weg of als het ouder is dan een half jaar. 9. Spoel oud vet nooit door een gootsteen of wc de leidingen raken daardoor verstopt. Doe het in een oude fles of bewaar de orginele verpakking en giet het daarin. En gooi het dan weg. 10. VLAM IN DE PAN DEKSEL VAN JOU AF OP DE PAN SCHUIVEN EN WARMTE BRON UITDRAAIEN.
Eet Smakelijk