Mirjams Simpele gerechten

Soepen

Overal ter wereld kent men de soep.

Het is niet moeilijk te maken en vooral handig als je nog groentes hebt die op moeten omdat ze oud neigen te worden. Het is uiteindelijk onderdeel van de maaltijd geworden of juist als een hoofdgerecht bedoeld. De zo geheten maaltijd soep. Vaak word dit met brood erbij gegeten.

Je hebt heldere soepen, maar ook gebonden soepen.

Je kan binden door middel van een papje, een roux of met een grof bindmiddel. Hier laat ik de 3 vormen van binden zien.

Soepen hebben meerdere soorten vulsels.

Je kan eigenlijk alles aan etenswaar wel in een soep doen. stukjes vlees, vis en kip gehaktballetjes worst garnalen spekblokjes reepjes ham reepjes omelet reepjes pannenkoek groenten aardappel croûtons blokjes of geraspte kaas.

Het afmaken van een soep.

Dit is net die laatste zorg aan de soep die nodig is om de soep romiger te maken of smakelijker of juist lekkerder te laten ruiken. eierdooier room wijn sherry citroensap madeira worcestershiresaus melk zout peper kruiden Voeg deze afmaak ingrediënten kort voor het opdienen toe en haal de pan van de warmtebron.
Eet Smakelijk