•5dl vleesbouillon•75 gr. champignons•20gr. margarine of boter•1 tl bloem.•2el melk•sap van ¼ citroen of 1el witte wijn
Voorbereiden.
1.Maak de bouillon2.Was en snijd de champignons in plakken.3.Voeg de champignons toe aan de kokende bouillon en laat deze 5 min. mee koken.
Bereiden.
1.Zeef de bouillon.Bewaar wel de champignons.2.Maak van de boter, de bloem en de bouillon een gebondensoep dmv een roux.3.Voeg de champignons weer aan de soep toe.4.Maak de soep af met de melk en de citroensap of de wijn.Als je de soep liever vegetarisch houd kun je uiteraard groentenbouillon gebruiken ipv vleesbouillon.Als je iemand te eten krijgt of je hebt zelf een glutenallergie dan kun je in plaats van bloem ook maizena of aardappelmeel nemen.Alcohol verdampt bij verhitting. Dus als u de soep met de wijn even blijft doorwarmen heeft u alsnog een alcoholvrije soep.