•1L visbouillon•¼ ui•1 wortel•2 peper korrels•mespuntje tijm of foelie•200gr. kabeljauw filet•1 sjalotje•30gr. margarine of boter•30gr. bloem•1 tl dille•½ dl room•1 eidooier•100gr garnalen•peper•1tl zout•sap van ¼ citroen of 1el witte wijn.
Voorbereiden.
1.Maak de bouillon2.Voeg de vis, ui, wortel, tijm, foelie en peperkorrels toe aan de kokende bouillon en laat dit 10 minuten koken.3.Zeef de bouillon en snijd de vis in stukjes.4.Snijd het sjalotje in stukjes.
Bereiden.
1.Fruit het sjalotje in de margarine/boter.2.Voeg de bloem toe aan de bouillon een maak gebondensoep dmv een roux.3.Voeg de dille toe aan de soep.4.Vermeng in een kom de room en de eidooier.5.Giet dit mengsel druppels gewijs bij de soep en blijf roeren om klonten te voorkomen.6.Laat dit geheel nog enige minuten doorkoken.7.Voeg nu de vis, garnalen, peper, zout en citroensap/wijn toe.8.Laat de soep warm, maar niet meer aan de kook brengen.Als je iemand te eten krijgt of je hebt zelf een glutenallergie dan kun je in plaats van bloem ook maizena of aardappelmeel nemen.Alcohol verdampt bij verhitting. Dus als u de soep met de wijn even blijft doorwarmen heeft u alsnog een alcoholvrije soep.