Mirjams Simpele gerechten
Voorbereidingstijd:40min. Bereiden: 15min.

Heldere Kippensoep

5dl kippenbouillon 15gr. margarine of boter 1 tl aardappelmeel. peterselie of bieslook 15 gr. vermicelli

Voorbereiden.

1. Maak de bouillon 2. Als de bouillon getrokken is snijd je de kippevlees in kleine stukjes.

Bereiden.

1. Voeg in de kokende bouillon de gebroken vermicelli toe en laat dit gaarkoken in 10min. 2. Voeg de stukjes kip erbij en bind de soep met de aardappelmeel. 3. Proe de soep en maak het eventueel op smaak met zout en peper. Je kan een maaltijd soep maken door kippensoep aan te vullen met groentes. En zo dus een kippen/groente soep maken. Lekker met toast en kruidenboter. Als je een magere kippensoep wilt kun je de soep laten afkoelen. Het vet gaat stollen en bovenop de soep drijven. Schep dit eruit en warm de soep weer op. Heb je een glutenallergie of krijg je iemand op visite met deze allergie kun je ipv vermicelli ook rijst gebruiken.
Eet Smakelijk 2 personen