Mirjams Simpele gerechten

Lunch

Warme of koude voorgerechten?

Men zegt weleens: : Voorgerechten kleden de maaltijd aan.” Dat is waar. Door een maaltijd te beginnen met een voorgerecht wordt deze uitgebreider en krijgt het een feestelijk tintje. Als wij uit eten gaan nemen wij altijd een voorgerecht. Genieten van de tijd samen en het eten. Er zijn 2 soorten voorgerechten: warm en koud. Ikzelf ben erg gek op carpaccio vooraf, maar mijn man en dochter nemen vaak een soep. Let erop als je een voorgerecht maakt je niet al te grote hoeveelheden maakt. Het zou jammer zijn dat de gasten de rest van de maaltijd niet op kunnen hierdoor. Als je meerdere gangen hebt dus met meerdere voorgerechten dan begin je altijd met een koud voorgerecht en serveer je daarna een warm voorgerecht. Belangrijke aandachtspunten voor een voorgerecht zijn: Geef niet te grote porties. De gerechten moeten niet zwaar verteerbaar zijn. Zorg ervoor dat de kleur en smaak-combinatie in balans is. Zorg ervoor dat de gerechten altijd op de juiste temperatuur zijn. En zorg voor een passende garnering.
Eet Smakelijk