Mirjams Simpele gerechten
Voorbereidingstijd: 15min. Bereiden: 15min. Eet Smakelijk

Gevulde tomaat

75gr gepelde garnalen. 2el erwten uit blik 6 zilveruitjes 1el zure room 1 el mayonaise ½ el sherry ½ tomaten ketchup peper mespunt zout 1tl dille 2 stevige tomaten paar slablaadjes 1 takje peterselie geroostert sneetje brood of soepstengel boter

Voorbereiden

1. Was de garnalen en laat ze uitlekken. 2. Laat de doperwtjes uitlekken. 3. Snipper de uitjes fijn. 4. Roer in een kommetje een saus van zure room, mayonaise, Sherry, Ztomatenkatchup, uitjes, peper, zout en dille. 5. Schep de garnalen en de dooperwtjes door het suasje. 6. Was de tomaat en snijd van de bovenkant het kapje eraf. 7. Hol de tomaat uit met een lepel. 8. Bestrooi de binnenkant met wat peper en zout.

Bereiden

1. Was de sla en dep deze droog. Leg de blaadjes op twee glazen schaaltje. 2. Vul de tomaten met het garnalen mengsel en zet de tomaat op de sla. 3. Garneer de tomaat met een toefje peterselie. 4. Serveer het gerecht met wat getoast brood.
2 personen