•30gr boter•30gr bloem•2 dl bouillon •125 gegaard vlees. (misschien nog over van de vleesbouillon maken?)•½ koffieroom•paar druppels citroensap.•4 el paneermeel•1 takje peterselie•1 ei•1 el water•frituurvet•keukenpapier•mosterd
Voorbereiden
1.Maak van de boter, bloem, en de bouillon een dikke suas door middel van een roux.2.Snijd het vlees klein en roer de saus erdoor en de room, het citroensap, de peper, en de fijn geknipte peterselie.3.Laat de saus afkoelen en opstijven.
Bereiden
1.Verdeel de ragout met 2 eetlepel in 4 kroketten. Rol de kroketten glad en in vorm op een plank met iets paneermeel.2.Doe de ei op een bord en klop dit iets, zodat het geel en het wit gemengt zijn.3.Rol nu de kroketten hierdoor heen.4.Leg de rest van de paneermeel op de plank en rol de kroketten hier doorheen.5.Bak de kroketten in 4min. in heet frituur6.Serveer de kroketten op voorverwarmde borden.