•¼ ui•1 wortel•3 takjes verse peterselie•100g runderschenkel, of runderpoulet, of kalfspoulet. ( je kan ook 50gr. vlees en 100g mergpijp)•½ liter water.•2tl zout•mespuntje tijm•stukje foelie•2 laurierblaadjes•4 peperkorrels.
Voorbereiden.
1.Pel de ui en snijd deze in stukjes2.Schrap de wortel en snijd deze in plakjes3.was de peterselie.
Bereiden.
1.Breng het vlees met koud water zachtjes aan de kook in een hoge pan.2.Schuim de vloeistof af met een schuimspaan om een heldere bouillon te krijgen.3.Voeg de zout, verse en droge kruiden en de ui en wortel toe en laat het zachtjes doorkoken4.Kalfspoulet moet 1 uur kokenRunder en schenkelvlees 2 ½ uur.Laat het niet te hard koken anders word de bouillon troebel5.Zeef de bouillon en bewaar het vlees voor bijvoorbeeld een hachee te maken.