Mirjams Simpele gerechten
Voorbereidingstijd: 5min. Bereiden: 1 of 21/2 uur

Vleesbouillon

¼ ui 1 wortel 3 takjes verse peterselie 100g runderschenkel, of runderpoulet, of kalfspoulet. ( je kan ook 50gr. vlees en 100g mergpijp) ½ liter water. 2tl zout mespuntje tijm stukje foelie 2 laurierblaadjes 4 peperkorrels.

Voorbereiden.

1. Pel de ui en snijd deze in stukjes 2. Schrap de wortel en snijd deze in plakjes 3. was de peterselie.

Bereiden.

1. Breng het vlees met koud water zachtjes aan de kook in een hoge pan. 2. Schuim de vloeistof af met een schuimspaan om een heldere bouillon te krijgen. 3. Voeg de zout, verse en droge kruiden en de ui en wortel toe en laat het zachtjes doorkoken 4. Kalfspoulet moet 1 uur koken Runder en schenkelvlees 2 ½ uur. Laat het niet te hard koken anders word de bouillon troebel 5. Zeef de bouillon en bewaar het vlees voor bijvoorbeeld een hachee te maken.
Eet Smakelijk 2 personen