Mirjams Simpele gerechten
Bereiden: 50 min.

Stamppot Boerenkool

300 gr gesneden boerenkool (ongesneden 500gr.) 2 dl water 2tl zout 700gr aardappelen 1 rookworst 15gr boter 1 el azijn peper 220gr.gerookte spek.

Bereiden

1. Als je ongesneden boerenkool hebt stroop je de blad van de stronk, snijd het klein. 2. Zet de boerenkool op met het zout en kook dit 10 minuten voor. 3. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. 4. Doe de aardappelen in de pan bij de boerenkool en leg de worst er op. Kook dit geheel nog 30 minuten. 5. Snijd de gerookte spek in blokjes of strookjes en bak dit in een pan. Verhit eerst de pan zonder boter en leg de spekjes in de hete pan. Er zit genoeg vet in de spek dus boter is niet nodig. Let erop dat het vuur niet te hoog is en het vet verbrand. 6. Als de aardappelen gaar zijn haal je de pan van het vuur en giet je het af. Bewaar wat kookvocht. Haal de worst er uit. 7. Stamp de aardappelen en de kool. 8. Doe de boter erbij en voeg kookvocht erbij tot de dikte van de stamppot goed is. 9. voeg de uitgebakken spekjes en het vet bij de stamppot. 10. Maak de stamppot op smaak met de peper en azijn. In boerenkoolstamppot is Picallily erg lekker.
Eet Smakelijk 2pers.