Mirjams Simpele gerechten
Voorbereiden: 120min. Bereiden: 45 min.

Hutspot

150gr.sukade lap 500gr aardappelen 400gr winterwortel 150gr ui 3dl water 2 tl zout 15gr boter peper

Voorbereiden

1. Bereid de sukadelappen in de braadpan.

Bereiden

1. Schil de aarappels en snijd ze in gelijke stukken. 2. Schrap de wortels en snijd ze in stukken 3. Pel de ui en snijd ze in stukken 4. Zet dit geheel op in kokend water en kook het in 25min gaar. 5. Giet dit geheel af en bewaar wat kookvocht. 6. Stamp alles fijn 7. Voeg wat kookvocht en de boter erdoor tot het de juiste dikt heeft. 8. Voeg eventueel wat warme melk toe om het smeuiger te maken. 9. Doe de peper erbij naar smaak 10. Dien het geheel op met de sukadelap. Ik ben van huis uit gewenst om bruine bonen erbij toe te voegen. Persoonlijk vind ik dat het dat net iets meer bite geeft. De bonen voeg je op het laatst erbij (bij punt 9)
Eet Smakelijk 2 pers