Mirjams Simpele gerechten
Bereiden: 25min

Gehaktbal

1 snee oud wit brood 2el melk 150gr gehakt 1 beschuit 1el paneermeel 1tl zout peper nootmuskaat 1el bloem 30gr boter 1dl water

Bereiden.

1. Week het brood zonder de korst met het melk 2. Mix daardoorheen het gehakt, zout, peper en de nootmuskaat. 3. Vorm 2 gehaktballen 4. Rol deze door de bloem 5. Verhit de boter tot al het schuim weggetrokken is en bak hierin de ballen op een zacht vuur en draai ze geregeld om. 6. Haal na 5 minuten de ballen eruit en voeg het water toe. Leg de ballen weer terug en laat het zachtjes pruttelen. Uiteraard mag je ook de ballen gaar braden, maar mijn ervaring is dat dan de ballen van buiten te bruin worden en van binnen nog rauwig zijn. Wat bij rundergehakt niet heel erg is, maar bij half om half gehakt toch niet aan te raden is. Doe wat mosterd door de jus voor een extra smaakje. Gesnipperde ui door het gehakt is ook erg lekker. Als je hele nootmuskaat noten hebt en die dan wat raspt. DIt geeft een hele andere smaak dan de poeder vorm.
Eet Smakelijk 2 personen BRETONS KRUIDENMIX •	uipoeder •	selderijzaad •	knoflookpoeder •	witte peper •	nootmuskaat •	paprika versnipperd •	prei fijngesneden •	Koolzaad •	champignons fijn gesneden •	peterselie PAPRIKA KRUIDENMIX •	paprikapoeder •	selderijzaad •	ui poeder •	chilipeper •	kurkuma •	koriander •	nootmuskaat •	zout •	peterselie