1.Snijd het vlees in blokjes en ook de spek. 2.Pel de ui en snipper deze.3.Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.4.Was de paprika en haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in stukjes.5.Ontvel de tomaat en snijd deze in vieren. (zie hieronder)6.Vermeng het vlees met de zout en peper.7.Bak de spekblokje langzaam uit.> verhit de koekenpan zonder boter of ander vet erin. Bak de spekblokjes in de hete pan en het vet loopt er vanzelf uit. Let erop dat je het vuur niet te hoog houd anders verbrand dit vet.8.Bak het vlees mee met de spek.9.Fruit de ui en de knoflook zachtjes mee.10.Voeg de overige ingrediënten to en stoof dit in 2 uur gaar.11.Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel Tomaat ontvellen: Zet een pan water op en breng dit aan de kook. Doe vervolgens de hele tomaten erin en wacht tot de schil gaat barsten. Haal ze er dan uit en je kan de vel van de tomaat afhalen Het is uiteraard heet dus pas op je vingers.Wist je dat als je een theelepel baking soda toevoegd aan je vlees terwijl je het bereid, je vlees mals blijft.