Mirjams Simpele gerechten
Voorbereidingstijd: 5min. Bereiden: 20min.

And ijvie

600gr. andijvie 1 tl zout nootmuskaat Melksaus: 1 dl melk of ½ dl melk en ½/dl kookvocht 6gr boter ½ zout

Bereiden.

1. Haal de lelijke bladeren en punten van de andijvie af. 2. Was de andijvie in koud water. 3. Snijd de andijvie in repen van 1 tot 1 ½ cm 4. Zet de andijvie op met het water dat blijft hangen aan de andijvie. 5. Als de andijvie geslonken is voeg je de zout toe. 6. Kook dit nog in 20 min. gaar. 7. Giet de groente af. 8. Maak de melksaus. 9. Doe de andijvie terug in de pan en maak het op smaak met de nootmuskaat en de saus. Als je hele nootmuskaat noten hebt en die dan wat raspt. DIt geeft een hele andere smaak dan de poeder vorm.
Eet Smakelijk 2 personen