Mirjams Simpele gerechten
Weektijd: 12 uur Bereiden: 80 min.

Chili Con Carne

100 gr bruine bonen ½ l water 1tl zout 1 tomaat of ½ el tomatenpuree ¼ rode paprika of 1tl paprikapoeder 1ui 1 teentje knoflook 15gr margarine 150 gr gehakt 1 laurierblaadje ½ tl chilipoeder peper zout

Bereiden

1. Was en week de bonen. Bruine bonen kun je in pot kopen, maar als je verse bonen wilt moet je deze eerst 12 uur in het water laten weken. 2. Kook de bonen in 45 tot 60 min. gaar in het weekwater met wat zout. 3. Pel de tomaat. Als je de tomaat even in heet water legt en wacht tot de schil barst.Haal het er dan voorzichtig uit en de vel trek je er nu heel gemakkelijk vanaf. Let er natuurlijk op dat de tomaat wel heet is nu. 4. Snijd vervolgens de paprika in stukken. 5. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd ook de paprika in reepjes.( vergeet niet de zaadjes te verwijderen) 6. Smelt de boter in een pan en fruit hier in de ui en knoflook. 7. Bak he t gehakt al roerende los in 5 min. voeg vervolgens het laurierblaadje de tomaat, de reepjes paprika, chilipoeder, peper, zou t en de uitgelekte bruine bonen toe. Laat dit nog even 10 min. doorsudderen. 8. En geniet van mijn filmpje die ik ooit gemaakt heb voor Tiktok. : ChiliConCarnech. Geluid aan
Eet Smakelijk 2 personen