Mirjams Simpele gerechten
Voorbereidingstijd: 10min. Bereiden: 50min.

Bieten

400 gr.bieten rauw of 300gr bieten gekookt. ½ dl water ½ tl zout ½ ui 1tl azijn peper laurierblaadje

Bereiden van de rauwe biet.

1. Stroop de bieten af, rasp ze of schaaf ze in plakjes of snijd ze in reepjes. Was je zelf het prettigste vind. 2. Snipper de ui. 3. Zet de groente op met ruim kokend water, het laurierbladen, het zout, azijn en de ui en kook het in 50min gaar. 4. Giet het af. Ikzelf doe het altijd in een vergiet. Aangezien ik reepjes snijd en er bij het afgieten vaak bietjes of ui in de gootsteen vallen. 5. Haal ook het laurierblaadje eruit. 6. Doe de bietejs met de ui terug in de pan 7. Voeg de peper toe en roer alles even door.

Bereiden van de voorgekookte biet.

1. Snijd de bietjes net als bij de rauwe bietjes. 2. Snijd ook de ui. 3. Smelt wat boter in de pan en fruit de ui tot het wat glazig eruit ziet doe dan de bietjes erbij en stoof dit 10 min. Gesnipperde augurk erdoor of zilverui ipv gewone ui is ook erg lekker. Van gare koude bietjes kun je heerlijk een salade maken. Snijd de bietjes in blokje, snipper augurk en ui of zilverui, gekookt ei ook gesnipperd. Doe er peper doorheen en wat azijn of slasaus.
Eet Smakelijk 2 personen