Mirjams Simpele gerechten
Bereiden: 15 min.

Sla

1 Kropsla 2 el slasaus of olijfolie sprietjes bieslook Bosui gekookt ei 1 tomaat rode paprika

Bereiden

1. Was de sla, tomaat, paprika, bieslook, en de bosui. En kook het ei. 2. Verwijder de slechte bladeren van de sla en trek de sla uit elkaar. Verwijder de hardere delen van het blad en scheur het blad in eerbare stukken. 3. Snijd de paprika, bosui en tomaat in stukjes en doe dit door de sla. 4. Doe ook de slasaus of olijfolie en de peper erdoor. 5. Snijd het gekookte ei in plakje sen garneer dit over de sla heen en daarover in stukjes geknipte bieslook.
Eet Smakelijk 2 personen
Om zeker te zijn dat er geen ongedierte in je sla zit kun je de sla eerst in een bak water leggen met zout erin. Hier kunnen de beestjes niet tegen en zullen naar de bodem zinken. En je sla is ongedierte vrij. Daarna de sla goed wassen, zodat de zout smaak eraf gaat.