•10-15 stoof peertje (Gieser WIlderman)•750ml water (port of rode wijn voor rode kleur)•50 gr basterd suiker bruin•1 kaneelstokje•2 stuks ster anijs
Bereiden
1.Schil de peren. Snijd ze in partjes of hou ze heel.2.Leg de peerstjes in de pan. Als je ze heel liet dan zet je ze recht op in de pan.3.Zet de peertjes onder vocht tot ze net onder staan.4.Doe de kaneel, basterdsuiker en anijs erbij.5.Breng het geheel aan de kook.6.Laat het op een laag pitje 2 tot 3 uur koken.7.Schep het halverwege om.8.Na verloop van tijd worden ze rood.9.Laat de peren in het vocht afkoelen.10.Haal de peertjes voor het serveren uit het kookvocht en bind het vocht met ½ tot 1 theelepel aardappelzetmeel. Zo krijg je dat papje bij de peertjes.
Je kan gerust met wijn of port koken ook als je gasten geen alcohol mogen. Alcohol verdampt in deze temperaturen.Wil je echt geen wijn of Port gebruiken kun je het vervangen door 200ml rode bessensap aangevuld met water.Stoofpeertjes kun je 3- 5 dagen bewaren in de koelkast en in de vriezer 2-3 maanden.